Bu Konu Sizin İşinize Yaradıysa Neden Bir Başkasıda Yararlanamasın? Haydi Tanıdıklarınızla Paylaşın!

Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elveda Windows 3.0
11-06-2008, 06:42 AM
Elveda Windows 3.0

Microsoft, Windows 3.0'a resmi destek vermeyi ketiğini açıkladı.
Microsoft, 1 Kasım tarihi itibariyle şirketin ilk grafik tabanlı işletim sistemi olan Windows 3.x serisine yeni lisans yayınlamayı kestiğini açıkladı. İlk olarak Mayıs 1990'da piyasaya çıkan Windows 3.0'ın üzerine şirket daha sonra birçok eklenti getirmişti.

Microsoft'un 2001 yılında teknik desteği kesmesine rağmen bu işletim sistemi halen banka ATM'leri ve bilet baskı sistemleri gibi yerlerde kullanılmaya devam ediyordu. Windows 3.x halen Virgin ve Qantas Airways gibi havayolu şirketlerinde uçuş sırasındaki eğlence sistemleri için kullanılmakta. Bu sistemlerin yakında Linux'a geçmesi bekleniyor.

Zamanına göre gayet başarılı bir işletim sistemi olan Windows 3.x serisi aynı anda birden fazla işlem yapmak istemezseniz size sorun çıkarmayan bir yapıya sahipti.

Windows 3.x çalışmak için, 10 MHz hızındaki Intel 8086/8088 işlemci, 640 KB bellek ve 7 MB boş sabit disk alanı istiyordu.

Emeğe saygı, olumlu veya olumsuz bir yorum için üşenmeyin lütfen..

P.T.E.
Pc Tamir Ekibi
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
11-06-2008, 07:18 AM
RE: Elveda Windows 3.0

eminim üzülen çok olmuştur Smile

Yorum İçin Üyelik Gerekmiyor!
Lütfen Yorum Yapın

P.T.E.
Pc Tamir Ekibi

özledim...
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
11-06-2008, 09:04 AM
RE: Elveda Windows 3.0

ben üzüldüm ya bayağı winsows 3 lan ilk göz ağrımızSmile

Emeğe saygı, olumlu veya olumsuz bir yorum için üşenmeyin lütfen..

P.T.E.
Pc Tamir Ekibi
Mesaj Önizleme 

[-]
Hızlı Cevap

Görüntü Doğrulama
Görüntü Doğrulama
Lütfen resimde gördüğünüz yazıyı kutuya giriniz. Bu işlem otomatik işlemleri önlemek için yapılmaktadır.