Sanal Bilgisayar Teknik Servis

Tam Versiyon: LAPTOPUM AÇILMIYOR ALLAH RIZASI İÇİN BAKMADAN GEÇMEYİN BİR CEVAP YAZIN...
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Selam arkadaşlar benim toshıba satelite m60-183 serisi laptopum var...
akşamleyin bilgisayarı hazırda bekletle kapattım sabah laptopum açılmadı.Laptopu açarken açma power tuşuna basıyorum açma tuşun ışığı yanıyor ve fan 8 sn gibi bir süre dönüyor fakat açılmıyor harddiskten ses gelmiyor...bataryayı çıkartıp elektrik kablosu ile denedim tık yok...bataryayı taktım kabloyu çıkardım gene tık yok...zaten garanti süresi bitmişti...laptopu acaba açıp içine mi baksam benim yapabilceğim bir şey var mı? bilgisayar uzmanı arkadaşların yadımlarını ve yöntemlerini bekliyorum...

Ziyaretçi

toshiba laptoplar çok çabuk ısınmalarıyla meşhur, eğer hazırda beklet komutu verip sabaha kadar açık kaldıysa ve laptop sabaha kadar fanını kapalı tutacak bir yere bırakıldıysa çok ısınmadan dolayı anakart yanmış olabilir. ama bilgisayarı açma tuşuna bastığın zaman ekrana her hangi bir görüntü geliyorsa sorun anakartta değildir, ama sanırım görüntü gelmiyor, görüntü geliyorsa eğer sistem çökmüş olabilir, bunu anlamak için bilgisayara bi xp ya da seven cd'si tak, o cdlere cevap veriyorsa bilgisayarın sağlam ama sadece sistem çökmüştür. ama buralara kadar hiç gelemiyorsan bilgisayarda donanımsal bi sorun var demektir.

donanım sorunu varsa eğer ve bu anakarttaysa senin yapabileceğin hiçbir şey yok ve bilgisayarını büyük olasılıkla bir daha kullanamazsın, üzgünüm. bunu nasıl anlayabilirsin; laptop un arkasını açarsın çok dikkatli bir şekilde, öncelikle fanlarda bi sorun var mı diye bakarsın, çok fazla tozlanmadan dolayı kendisini durdurmuş olabilir, fanın durması demek bilgisayarın direk kendisini kapatması demek, fazla tozluysa fön makinesi ya da elektrikli süpürge yardımı ile bu sorunu çözüp tekrar dene şansını, ama bütün bunları dikkatli dene ve bilgisayar fişte iken anakarta çıplak elle dokunmayın. hala açılmıyorsa ram'leri çıkarın ve öyle çalıştırın, ramler çıkarılıp bilgisayar çalıştırıldığı zaman ram takılı olmadığı için anakarttan bi sinyal sesi çıkar, bu aralaksız çalan bi sinyal sesi, eğer o çalmıyorsa anakart size cevap vermiyor demektir, ve sorun anakarttadır. anakart yanmışsa ona yapabileceğin hiçbir şey yok. harddiskin dönmüyor oluşu harddiskte sorun olduğu anlamına gelmez, harddiskte sorun olsaydı bilgisayar her şeye rağmen açılrıdı, harddiskte sorun var diye yazardı.

bütün bunlar bi sonuçalamıyorsanız en yakın yetkili servise gidin, umarım sorun anakartta değildir.

Ziyaretçi

çok sağolun hocam hem beni aydınlattın hemde moralim bozuldu Sad umarım anakart yanmamıştır...şu an power tuşuna bastığımda fan dönüyor ama 5-6 sn sonra susuyır bilgisayarda onun dışında bir hareket yok...hazırda beklet yaptım fakat kapağını kapattım harddisk kendini kapattı bilgisayar kendini kapattı sadece hazırda beklettiğime dair ışık yanıyordu...fan kısmı açık bir yerde duruyır rahat bir şekilde hava alıyor ve veriyor valla bende anlamadım ama dediğine katılıyorum toshıbala çok çabuk ısınıyor bilgilerin için teşekkürler...
çok sağolsın dostum teşekkürler ama harbiden moralim bozuldu Sad ben hazırda beklettiğimde bilgisayar herşeyini kapıyor sadece ışık yanıyor onundışında fanda rahat hava çıkışı sağlıcak bir yerde koymuştum...birde bilgisayarı açtığımda sadece 5-6 sn fan üflüyor onun dışında hareket hiçç yokkk......ana kart yandı ise bu bana kaça patlar yada çöp oldu bilgisayar ?? bilgilerin için teşekkürler....
Referans URL